Віртуальний вишкіл: військових ЗСУ вчитимуть на симуляторах JCATS

Віртуальний вишкіл: військових ЗСУ вчитимуть на симуляторах JCATS

Фото
Укрінформ
У навчальному центрі Високомобільних десантних військ Збройних Сил України в Житомирі розпочала роботу група імітаційного моделювання ведення бойових дій, імітатор конфліктних та тактичних ситуацій JCATS.

Про це повідомляє прес-служба ЗСУ.

Програмний засіб імітаційного моделювання JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation) надає можливості готувати підрозділи до виконання завдань за призначенням, моделювати тактику бойових дій в окремих групах та підрозділах, на різній місцевості, включаючи райони міської забудови тощо.

Як зазначив начальник Навчального центру ВДВ ЗСУ №199 полковник Сергій Гурін, це програмне забезпечення дозволяє моделювати обстановку на полі бою в режимі реального часу та дозволяє командирам підрозділів та штабам батальйонів приймати рішення виходячи із обстановки, яка складається.

Читайте також: Муженко нагородив бійців АТО - учасників Марафону морської піхоти США

"Сама програма є багаторівневою: наприклад в ній використовуються різні підрозділи та сили - союзні, ворожі, нейтральні, різні зразки військової техніки, озброєння, екіпіровки тощо", - розповів офіцер.

Невдовзі, в Навчальному центрі проходитимуть навчання із залученням підрозділів ВДВ, ланки роти-батальйон та представників інших родів та видів військ з використанням засобів імітаційного моделювання JCATS. Завдяки цим можливостям, можна буде відтворити атмосферу реальної оперативної обстановки. Військовослужбовці будуть відпрацьовувати питання планування бойових дій, управління підрозділами тощо.

Симулятор Joint Conflict and Tactical Simulation (JCATS) – американський, створений як тренажер, що дозволяє офіцерам отримати досвід управління віртуальними військами в умовах оперативно-тактичної обстановки, яка постійно змінюється. У США зараз діє інтегрована мережа з 30 тренувальних центрів імітаційного моделювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-