Думки про суїцид вже можна

Думки про суїцид вже можна "побачити" на МРТ

Ілюстрація
Укрінформ
Штучний інтелект, створений в Університеті Карнегі, може передбачити майбутню спробу самогубства за допомогою даних комп'ютерної томографії.

Про це розповідає стаття, опублікована в журналі Nature Human Behaviour, передає Naked Science.

Автори - Марсель Джаст і його колеги з університету Карнегі - відібрали 17 дорослих добровольців з клінічно доведеними задумами суїциду і стільки ж здорових осіб в якості контролю. За допомогою томографії були отримані дані про активність різних областей їхнього головного мозку у відповідь на набір ключових слів, який зачитувався волонтерам.

Групи активних нейронів у схильних до суїциду (червоні), контрольної групи (зелені) і загальні для тих і інших (жовті). Білим показані основні ділянки, що розрізняються.

І дійсно, сильно забарвлені негативними емоціями поняття, такі як смерть або жорстокість, викликали різну відповідь у лівій верхній частині передньої кори і в передній поясній корі – областях, пов'язаних із самоідентифікацією, емоціями, прийняттям рішень.

Створивши і навчивши нейронну мережу, вчені показали, що даних МРТ їй достатньо для того, щоб успішно визначити стан 15 з 17 схильних до суїциду і 16 з 17 осіб у контрольній групі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-