Іракський Мосул можуть відбудувати за допомогою 3D-друку, роботів-павуків і дронів

Іракський Мосул можуть відбудувати за допомогою 3D-друку, роботів-павуків і дронів

Ілюстрація
Укрінформ
Після закінчення бойових дій в іракському Мосулі архітектурна фірма Vincent Callebaut Architectures оприлюднила новий проект з відродження зруйнованого міста: концепція передбачає використання високотехнологічного 3D-друку, роботів-павуків і безпілотників.

Про це повідомляє Naked Science.

В рамках проекту пропонується реконструкція п'яти основних мостів, зруйнованих під час бойових дій, а також встановлення міських ферм і нових будинків, щоб допомогти годувати і розміщувати жителів міста.

Проект 5 Farming Bridges був розроблений для конкурсу Rifat Chadirji Prize for Architecture і посів у ньому третє місце. Мета конкурсу полягала в тому, щоб просувати ідеї з відновлення міста і підвищувати обізнаність людей щодо проблем житла в Іраку.

Пропозиція архітекторів включає в себе процес переробки щебеню з руїн, які утворилися після проведення бойових дій. Цей щебінь згодом може використовуватися як будівельний матеріал. Саме за допомогою нього і "друкуватимуться" 5 основних мостів Мосула.

В рамках проекту безпілотники працюють в тандемі з роботами-павуками, які є  3D-принтерами, що пересуваються. Дрони «годують» роботів-павуків будівельним матеріалом з повітря, а самі 3D-принтери використовуються для будівництва більш як 50 000 модульних будинків просто на мостах. На мостах також побудують міські господарства, щоб забезпечити жителів їжею і поліпшити теплові характеристики мостів. Якщо на день, як обіцяють творці проекту, п'ять 3D-принтерів на роботах-павуках будуватимуть 30 будинків, то через 5 років їх някількість складатиме 55 000 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-