В Україні створили

В Україні створили "розумну" зброю, що знищує цілі одним ударом

Фото
Укрінформ
На міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2017" Україна представила передові досягнення оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомляє Укроборонпром.

“Вперше представлені в Україні БТР-4МВ1, бойова машина підтримки танків "Страж", БРДМ-НИК, мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК", 3D оглядовий локатор 80К6Т та міжнародні проекти ZRN-01 Stokrotka та M4 -WAC-47 привернули максимальну увагу глядачів, як і інші півтори сотні зразків озброєння та військової техніки від "Укроборонпрому", - йдеться у повідомленні.

"Карасук" – новий високоточний артилерійський снаряд, який є зразком "розумної зброї", яка забезпечує максимальну вірогідність знищення цілі першим пострілом на дальності до 12 км. Завдяки використанню напівактивного лазерного наведення, досягається максимальна точність влучання на всьому діапазоні дистанції пострілу. Для наведення "Карасука" на ціль можливо використовувати лазерні цілевказівники-далекоміри, як наземні, так і встановлені на безпілотні літальні апарати.

Нова модернізована версія БТР-4МВ1, яка вперше була продемонстрована в Україні на виставці "Зброя та Безпека", отримала новий оптико-електроний приціл з потужним тепловізором, який поєднаний з високоточною цифровою системою ведення вогню.

Головною особливістю нового прицілу, який отримав назву ОЕП-ВН, став новий високочутливий тепловізор, який здатний виявляти цілі на відстані біля 5 км. Це дозволяє екіпажу БТР-4МВ1 знищувати противника на максимальний дальності дії зброї навіть у ночі та складних погодних умовах, що значно розширює бойові можливості БТР-4МВ1.

Окрім того, було кардинально зменшено вагу прицілу, який зараз важить біля 17 кг, що майже у два рази легше за попередній приціл, що встановлюється на базову версію БТР-4. Його малі розміри дозволяють встановлювати його на більш легку техніку: від БТР-3 та БМП до легкоброньованої техніки типу "Дозор-Б".

ДП "КБ "Артилерійське озброєння", що входить до складу ДК "Укроборонпром" на виконання програми імпортозаміщення, за власні обігові кошти розробило та опанувало виробництво стволів калібром 23-мм – КБА40 для зенітної установки ЗУ-23-2 (2А13).

Зараз зброярі готуються до проведення чергового етапу випробувань, які є необхідною умовою для прийняття на озброєння КБА40 силовими структурами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-