З Парижа до 2030 року щезнуть авто на бензині

З Парижа до 2030 року щезнуть авто на бензині

Укрінформ
Мер Парижа Анн Ідальго заявила, що до 2024 року в столиці буде заборонено рух машин на дизельному пальному, а до 2030-го - на бензині.

Про це повідомляє RFI.

«У четвер, 12 жовтня, в паризькій мерії відбулося засідання комітету, який курирує виконання «кліматичного плану» французької столиці. На ньому було оголошено про наміри міської влади повністю заборонити машини на рідкому пальному до 2030 року і оголосити Париж «містом з нульовим викидом вуглекислого газу», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в рамках Паризької угоди по клімату Франція зобов'язалася повністю перейти на виробництво електричних автомобілів до 2040 року.

Читайте також: Факти й наслідки кліматичних змін. Як запобігати і адаптуватися?

«Це цілком здійсненно. Деякі виробники автомобілів вже оголосили про закінчення виробництва машин на дизельному пальному й збираються незабаром перейти на електромобілі», - прокоментував новину заступник мера з питань транспорту Крістоф Наждовські.

За його словами, автомобільний транспорт є одним з основних забруднювачів атмосфери на планеті. Париж має намір показати приклад відповідального ставлення до майбутнього людства.

В рамках Паризької угоди по клімату Індія оголосила про свої наміри перейти на електромобілі до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-