Apple Watch стежитиме за здоров'ям господаря

Apple Watch стежитиме за здоров'ям господаря

Схема
Укрінформ
Apple хоче позбавити нас від прив'язки до стаціонарного тонометру, вмонтувавши систему датчиків з відповідними можливостями в Apple Watch.

Про це повідомляє Internet.ua.

На це вказує новий патент компанії, опублікований Відомством з патентів і товарних знаків США.

Основна ідея винаходу, описаного в патенті, полягає в тому, щоб оснастити ремінець Apple Watch акселерометром і додатковим сканером серцевого ритму, який необхідно прикладати до грудної клітки.

Таким чином, годинник зможе розрахувати інтервал часу, який потрібно організму, щоб передати імпульс від серця до зап'ястя. На основі отриманих даних Apple Watch зможуть робити висновок про артеріальний тиск користувача, постійно ведучи контроль за станом його здоров'я.

Читайте також: Apple дозволив Uber шпигувати за користувачами iPhone - експерти

Незважаючи на складність описаного методу вимірювання, він успішно застосовується виробниками зап'ястних тонометрів. Такі прилади досить портативні і прості у використанні, проте нерідко грішать неточністю вимірювань. За статистикою, похибка зап'ястних тонометрів може досягати 20-30 мм ртутного стовпчика, що в окремих випадках може шкодити вірній діагностиці захворювання і призначенню правильного лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-