Савчук пропонує інвесторам виробляти сонячні панелі в Україні

Савчук пропонує інвесторам виробляти сонячні панелі в Україні

Укрінформ
Проект Єврокомісії HiQSTEP аналізує можливості встановлення сонячних панелей на дахах як приватних, так і громадських будівель в Україні. 

Зокрема, досліджується використання технології інтеграції сонячних батарей у покрівлю чи фасад будинків, пише Урядовий портал за результатами зустрічі голови Держенергоефективності Сергія Савчука із керівником проекту Єврокомісії HiQSTEP Нікосом Турлісом.

"Сьогодні маємо більше 1600 родин, які встановили сонячні панелі. Для порівняння ще два роки тому таких сімей було лише 94. Загалом ринок надзвичайно величезний: в країні близько 6,5 млн приватних домогосподарств. Це сигнал для потенційних інвесторів, яким варто замислитися про виробництво сонячних панелей в Україні", - сказав Савчук.

Читайте також: У вітропарк на Херсонщині вклали більше €60 мільйонів

На його думку, перехід на електроенергію з енергії сонця стане корисним і бюджетним закладам. Для них це суттєве зменшення енергозалежності, чимала економія витрат на енергоносії та інвестиція у модернізацію будівель.

Наприкінці зустрічі Нікос Турліс запросив голову Держенергоефективності обговорити розвиток відновлюваної енергетики, особливо сонячної, разом з експертами Єврокомісії в Брюсселі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-