Швейцарські вчені навчили робота гарної ходи

Швейцарські вчені навчили робота гарної ходи

Відео
Укрінформ
Група швейцарських дослідників працює над роботом COMAN (Compliant Humanoid), який розроблений таким чином, щоб навчитися природному ходінню.

Автоматична система здатна ходити більш граціозно завдяки комбінації більш гнучких і еластичних з'єднань, а також керуючих алгоритмів, які допомагають роботу "розуміти" своє тіло, пише Hi-Tech.ua.

"COMAN обізнаний про симетрію в його динаміці і структурі, що допомагає йому не тільки йти природним чином, але і переносити предмети, пересуватися нерівною поверхнею, наприклад, сходами, реагувати на несподіванки. Якщо робот зазнає зовнішнього впливу, наприклад, поштовху, то він знає, куди саме потрібно перемістити кінцівку, щоб не впасти", - зазначається в публікації.

Поки дана технологія далека від того, щоб створювати роботів, з якими можна взаємодіяти. Для цього машини потрібно наділити можливостями самостійного дослідження навколишнього світу. Разом з тим, команда дослідників наразі займається розробкою можливості навчання двоногих роботів способів координації спільних дій, наприклад, перенесення столу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-