Гройсман: Ми створюємо Раду інновацій

Гройсман: Ми створюємо Раду інновацій

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює активізацію роботи з формування законодавчої бази розвитку інновацій, до якої увійдуть проекти законів про регулювання діяльності технопарків,  розвиток інноваційної діяльності та створення спеціального Фонду інновацій.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Понад 70% приросту валового внутрішнього продукту в розвинених державах визначається інноваційними досягненнями, використанням патентів та "ноу-хау" в найсучасніших технологіях, в той час як в України цей показник менше 1%. І це попри те, що кількість вищих навчальних закладів та наукових установ у рази більша за показник у європейських країнах. Ситуацію треба змінювати. І саме тому ми створюємо Раду інновацій як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету міністрів і активізуємо роботу із формування законодавчих ініціатив", - сказав Гройсман.

Читайте також: Агентство розвитку Дніпра підписало меморандум із "Космічною долиною"

Він підкреслив, що обсяг бюджетного фінансування стратегічних пріоритетів інноваційної діяльності та діяльності із трансферу технологій щороку зростає, і в 2016 році він склав майже 195 млн грн. Але, наголосив Прем’єр-міністр, цього недостатньо для швидкого й результативного переходу від економіки сировинного типу до економіки технологічного розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-