Хакери крадуть гроші за номером телефону: як уберегтися

Хакери крадуть гроші за номером телефону: як уберегтися

Укрінформ
Хакери здатні вкрасти гроші з електронних гаманців, використовуючи вразливість мобільних мереж.

Про це йдеться в дослідженні компанії Positive Technologies, повідомляє InternetUA.

Згідно експерименту інженерів Positive Technologies, злочинці можуть встановити адресу електронної пошти утримувача будь-якого гаманця на найбільшій криптобіржі, перехопивши смс з одноразовим кодом. Потім зловмисники змінюють паролі від пошти, пов'язаної з гаманцем, і отримують доступ до коштів.

Такий тип кібератак можливий через недолік у протоколі системи сигналізації SS7. Він розроблений у 1975 році, і досі використовується більшістю телефонних мереж світу. Навесні 2017 року в Німеччині були здійснені перші викрадення грошей через пролом SS7. Хакери отримали паролі користувачів мобільного банкінгу, надіслані стільниковим оператором Telefonica Germany.

Читайте також: Експерти сказали, чому потрібно вимикати Bluetooth

Через вразливість SS7 жертва може не підозрювати про атаку і не мати можливості скасувати транзакції. Але мобільні оператори стверджують, що відмова від смс-розсилки одноразових паролів поки що неможлива. Це найбільш зрозуміла клієнтам система двофакторної ідентифікації: залишається лише частіше міняти паролі для пошти і додатків, вигадуючи все більш складні комбінації.

Власники криптовалют можуть убезпечити себе, використовуючи біржі для обміну, але не для зберігання коштів, як у класичному банку. Повернути вкрадені віртуальні гроші, як і раніше не можна, а через напівлегальний статус будь-яка криптобіржа може несподівано піти в офлайн і не повернутися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-