Штучний інтелект розпізнає хворобу Альцгеймера раніше медиків

Штучний інтелект розпізнає хворобу Альцгеймера раніше медиків

Укрінформ
Команда дослідників з Університету Барі в Італії вважає, що найбільш перспективним рішенням в діагностиці Альцгеймера є використання штучного інтелекту.

До таких висновків вчені прийшли після розробки алгоритму машинного навчання, який здатний розрізняти структурні зміни в мозку, викликані хворобою Альцгеймера, пише "Новое время" з посиланням на Engadget.

"Штучний інтелект навчали на основі 67 МРТ-сканувань мозку, 38 з яких належали хворим людям, а 29 - здоровим. Дослідники розділили дані на невеликі регіони і дали можливість ШІ ретельно проаналізувати нейронні зв'язки між ними", - зазначає видання.

Після того, як навчання було завершено, дослідники протестували алгоритм на МРТ-сканування мозку 148 пацієнтів. 48 людей страждали на хворобу Альцгеймера, а інші 48 - від слабкого когнітивного розладу, здатного в майбутньому перерости в повноцінну хворобу Альцгеймера.

Читайте також: Штучний інтелект почне повністю перекладати пости у Facebook

У другому випробуванні штучний інтелект зумів діагностувати хворобу Альцгеймера в 86% випадків, що є відмінним показником, кращим, ніж результати людей медиків. Дослідники відзначають, що в майбутньому їх алгоритм зможе визначати хворобу з набагато більш високою точністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-