Україна випробувала безпілотник ударної дії

Україна випробувала безпілотник ударної дії "Сокіл" - Турчинов

Фото
Укрінформ
У четвер, 14 вересня, на полігоні Гончарівське Чернігівської області відбулися вдалі випробування безпілотника ударної дії.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, одне із завдань, яке ставив Радбез перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, - "налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування".

"Розвідувально-ударний комплекс "Сокіл", який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії" - відзначив Турчинов.

Випробування безпілотника ударної дії

За його словами, сьогоднішні випробування відбувались у надзвичайно складних метеоумовах: "Пориви вітру були 14-17 метрів на секунду". "Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, - виконані, цілі - вражені", - зазначив він.

Секретар РНБО України повідомив, що цей безпілотник - "продукт успішної кооперації українського підприємства "Чезара" з польськими партнерами".

"Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок - поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах", - сказав він.

Читайте також: "Укроборонпром" показав нову українську зброю

Секретар РНБО України після наради з виробничниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА "значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-