У Сан-Франциско хочуть призначити компенсацію людям, яких витіснили роботи

У Сан-Франциско хочуть призначити компенсацію людям, яких витіснили роботи

Укрінформ
Можливо, незабаром у місті Сан-Франциско буде введений податок на роботів. Якщо це станеться, компанії, які взяли на роботу машин замість людей, повинні будуть платити останнім компенсацію за втрачені місця.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Відомий політик Джейн Кім (Jane Kim) активно виступає за введення податку на роботів. Вона розмовляє з лідерами високотехнологічної індустрії, різними профспілками по всьому штату Каліфорнія і представниками влади, обговорюючи, яким чином краще впровадити подібний податок", - зазначається в публікації.

Як зазначає портал Futurism, такі податкові виплати будуть відрізнятися від звичайних. Вони будуть спрямовані конкретній людині, чиє робоче місце зайняла машина, що працює на ШІ. Так, компанії повинні будуть компенсувати колишньому співробітникові кошти і соцгарантії, які він мав до цього: ці виплати можуть піти, наприклад, на перепідготовку людини, на додаткову освіту тощо.

Читайте також: Маск відповів Путіну: гонитва за штучним інтелектом може спричинити третю світову

В інтерв'ю ABC News Кім помітила, що автоматизація буде однією з головних проблем, пов'язаних з нерівністю доходів; сам по собі перехід до роботів не є негативним явищем, проте він "може продовжити розшарування суспільства, якщо до нього не підготуватися вже зараз".

При цьому не всі поділяють подібні ідеї. Наприклад, міністр торгівлі США Вілбур Росс вважає, що податок на роботів може відлякати бізнес, який вирішив підвищити ефективність праці за допомогою автоматизації.

На думку співзасновника Microsoft Білла Гейтса, роботи повинні обкладатися податками так само, як і люди; це дозволить здійснити плавний перехід до автоматизованих технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-