Hubble знайшов докази існування води на деяких екзопланетах

Hubble знайшов докази існування води на деяких екзопланетах

Укрінформ
Міжнародна група дослідників використала телескоп Hubble для пошуку доказів існування води в атмосфері планет TRAPPIST-1.

Знайдені сліди води можуть бути ще одним доказом ймовірного існування життя на цих планетах, повідомляє НВ із посиланням на New Scientist.

"Навколо зірки TRAPPIST-1 обертаються сім планет. Вчені зареєстрували витік водню як мінімум у двох внутрішніх планет системи, які отримують максимальну кількість ультрафіолету. Це означає, що навіть на цих планетах була вода".

Дослідники прийшли до висновку, що дві внутрішні планети цієї системи втратили дуже багато води - приблизно в 20 разів більше, ніж зараз є на Землі, в той час як три зовнішні з лежачих в зоні населеності - набагато менше - 3-4 земних океани. Таким чином, на цих трьох планетах могла зберегтися достатня кількість води для підтримки життя.

Читайте також: Вчені NASA виявили три екзопланети, схожих на Землю

Дослідники відзначають, що ці результати не остаточні. Для їх підтвердження необхідно дочекатися введення в експлуатацію космічного телескопа James Webb, який буде запущений в наступному році.

Нагадаємо, 22 лютого 2017 року в штаб-квартирі Американського аерокосмічного агентства (NASA) провели прес-конференцію, в ході якої вчені оголосили про відкриття семи планет в системі TRAPPIST-1.

Фото: ESO/N. Bartmann/spaceengine.org/PA Wire

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-