Білоруський електромобіль: Лукашенко вказав, куди

Білоруський електромобіль: Лукашенко вказав, куди "пхати" батарею

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко 31 серпня протестував останню модель електромобіля Tesla і дав наказ створити білоруський аналог.

На нараді з питань білоруського автомобілебудування Лукашенко дуже хвалив електромобіль Tesla, який особисто протестував, повідомляє сайт президента Білорусі.

"Стартує він, як космічний корабель, і ще потужніший. За дві з половиною секунди - 100 км. Але мене цікавило, як він тримає дорогу, - ідеально", - описав свої враження Лукашенко заявив, що це – зразок, наблизитися до якого білоруським розробникам треба прагнути.

Оцінюючи продукт білоруського автопрому - електрокар на базі Geely - Лукашенко був набагато стриманішим: "Я з ним ознайомився, подивився всі ваші деталі. Не знаю, наскільки високий рівень двигуна, який ви створили, ходова частина і так далі, але виглядає зовні пристойно", - сказав він. "Але ваші обіцянки надихають мене і, з іншого боку, насторожують. Якщо ми можемо створити і батарею - накопичувач електроенергії - найкращі у світі, чому не створюємо?" - запитав Лукашенко.

Читайте також: "Е-мобіль для Джеймса Бонда" зберуть за два роки

Також він дав вказівки щодо розміщення батареї: "Батарея - один з основних елементів. Не треба її запихати в багажник. Як ви побачили, її поклали на дно в Tesla, і вона, як я зрозумів, навіть утримує на високій швидкості автомобіль, балансує рух".

Лукашенко підкреслив, що "при такій науці" Білорусь не може пасти задніх. І розкрив чиновникам "всі особисті карти: з давніх часів автомобілі - це моє хобі, я стежу за розвитком цієї галузі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-