У США безнадійним онкохворим дозволили генну терапію

У США безнадійним онкохворим дозволили генну терапію

Укрінформ
Управління з саннагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалило нову форму генетично модифікованої Т-клітинної імунотерапії для лікування молодих пацієнтів з раком кісткового мозку під назвою Kymriah.

Про це повідомляє Tehnot.

"Це перша генна терапія такого типу, однак, поки що складно говорити про її ефективність через високу ціну і можливі побічні ефекти. Ціна такого лікування становить $ 475 тисяч, хоча це і менше за обіцяні раніше $600 тисяч", - зазначається в публікації.

Терапія передбачає, що у пацієнта беруть його власні Т-клітини, які модифікуються таким чином, щоб знищити ракову пухлину. Після цього вони вводяться в кров пацієнта.

Ранні дослідження показали, що такий метод дає ремісію в 60-90% випадків. Однак є й зворотний бік. По суті, це гіперстимуляція імунітету, що може бути небезпечно - в ході клінічних випробувань були смертельні випадки.

Читайте також: Каліфорнійський центр крові передав Україні "лабораторію на колесах"

Однак FDA все ж "дало добро" на використання, хоч і з застереженнями, що його застосування дозволено тільки для пацієнтів, яким не допомогли інші методи. Як відзначають в компанії Novartis, терапія Kymriah вимагає близько 22 днів на лікування.

Фото: Novartis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-