Google допоможе розпізнати депресію

Google допоможе розпізнати депресію

Укрінформ
Американська версія пошуковика Google буде пропонувати пройти "тест на депресію" тим користувачам, які вводять в рядку пошуку слово "депресія".

Про це пише Бі-Бі-Сі.

"Це спільний проект компанії Google і американського Національного альянсу психічних захворювань (Nami), спрямований на те, щоб допомогти користувачам, що знаходяться в стані депресії, якомога раніше запідозрити у себе цей психічний розлад і звернутися до лікаря", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: YouTube запустить розділ термінових новин

Така психологічна допомога буде доступна тільки в США: користувачам, які шукають інформацію про депресію, Google буде пропонувати відповісти на ряд запитань, щоб зрозуміти, чи є привід для занепокоєння.

"Тест на депресію" розрахований насамперед на те, що люди, у яких дійсно спостерігається цей розлад, відповівши на ряд питань, не будуть затягувати з походом до лікаря.

"Хоча цей тест може допомогти діагностувати депресію, однак важливо відзначити, що опитувальник здоров'я пацієнта не може бути єдиним засобом для постановки діагнозу. Результати тесту можуть допомогти краще підготуватися до консультації у лікаря", - підкреслюють в Nami.

Читайте також: Google представив восьму версію Android

"Тест на депресію" складається з декількох блоків, у кожному з яких по дев'ять питань. Усі питання стосуються психічного здоров'я людини, тест розрахований саме на виявлення стану клінічної депресії. Цей тест є досить точним і надійним способом виявлення ознак клінічної депресії.

У Google запевнили, що система не буде "запам'ятовувати" результати тестів користувачів і не буде використовувати цю інформацію при складанні вибірки контекстної реклами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-