Інститут рису НААН України презентував нові технології вирощування

Інститут рису НААН України презентував нові технології вирощування

Укрінформ
Інноваційні підходи у вирощуванні рису, а також різних гібридів сої та кукурудзи на крапельному зрошенні, були представлені на Дні поля, що відбувся в Інституті рису Національної акедамії аграрних наук України.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Ми повинні наростити виробництво рису хоча б у 2,5 раза, щоб Україна не витрачала близько 30 млн доларів щорічно на закупівлю рису за кордоном. Саме прихід нових технологій і нових рішень відкриває нові можливості для тих, хто займається виробництвом рису», - зазначив директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики Володимир Топчій.

Він додав, що останні три роки рисові площі в країні залишалися практично незмінними, на них вироблялося близько 70 тис. т рису, водночас, приблизно 80 тис. т рису Україна імпортує щорічно.

Також, крім інновацій рисівництва, в інституті були представлені досліди з вирощування «на краплі» різних гібридів кукурудзи та сої.

Читайте також: НАБУ заявляє про розкриття мільярдних земельних схем

У Мінагрополітики пояснили, що при традиційних методах рис в основному вирощувався у монокультурі, але розроблені інститутом технології дозволяють вирощувати культуру в сівозміні, в тому числі з кукурудзою і соєю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-