Венера могла бути покрита океанами більше, ніж Земля - астрономи

Венера могла бути покрита океанами більше, ніж Земля - астрономи

Укрінформ
Група дослідників з Університету Версаля Сен-Кантен-ан-Івелін у Франції провела серію комп'ютерних симуляцій, щоб визначити, як легко може утворитися рідка вода на поверхні Венери.

Вони виявили, що на початку свого життя ця планета дійсно могла створювати океани, при цьому вміст води в них було в середньому на 10% більше, ніж на Землі, повідомляє "Популярна механіка".

"Попередні дослідження показують, що до того, як планета постраждала від парникового ефекту, температура на її поверхні могла б приблизно такий же, що і на Землі. Венера обертається дуже повільно — день на Венері триває близько третини року на нашій планеті — і це повільне обертання могло дозволити існування хмарного покриву, достатнього для створення атмосфери і охолодження планети", - зазначається в публікації.

Читайте також: Вчені показали новий супутник "Венера" для відстеження змін клімату

Якщо це відповідає реальності, то водяна пара в атмосфері Венери міг би конденсуватися і утворювати океани. Надлишок CO2 лише сприяє цьому: вчені підрахували, що в поєднанні з щільним хмарним покровом і поруч інших факторів, що має навіть 10% від водяної пари Землі Венера все ще могла б бути океанічної планетою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-