На Чернігівщині в приватному секторі вже працює 19 сонячних енергоустановок

На Чернігівщині в приватному секторі вже працює 19 сонячних енергоустановок

Укрінформ
За рахунок коштів урядової програми з енергонезалежності, на Чернігівщині встановлено 19 сонячних батарей.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

"За рахунок коштів урядової програми, у приватному секторі Чернігівської області упродовж 2016-2017 років встановлено 19 генеруючих установок, які використовують сонячне випромінювання (сонячні батареї) загальною потужністю 211,8 кВт. За І квартал 2017 року загальний обсяг виробництва електричної енергії установками споживачів становив майже 20 тисяч кВт/год", - ідеться у повідомленні.

Крім того на Чернігівщині розпочато реалізацію двох інвестиційних проектів у сфері відновлювальної енергетики: будівництво теплової електростанції потужністю 7500 кВт, що працюватиме на біопаливі у Козелецькому районі, та комплексу з переробки органічних відходів (цукрового жому) у біогаз для виробництва електричної та теплової енергії в селищі Линовиця на Прилуччині.

Активно працюють в області і над реалізацією проектів з переведення котелень бюджетної сфери на альтернативні види палива.

Читайте також: Дніпро перетворюється на "стояче болото" - експерт

Як повідомлялося раніше, у 2016 році в Корюківці ТОВ "Кліар Енерджі" ввело в експлуатацію І чергу теплової електростанції потужністю 3,5 МВт на біомасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-