Сан-Марино замахнулася на світове лідерство за 5G

Сан-Марино замахнулася на світове лідерство за 5G

Укрінформ
Італійський оператор зв'язку Telecom Italia Mobile має намір запровадити в Сан-Марино нову мережу зв'язку 5G в якості випробування цієї технології.

Про це повідомляє "ЕспресоТV" з посиланням на італійське видання Il Sole 24 Ore. 

"Італійський оператор зв'язку Telecom Italia Mobile має намір використати Сан-Марино як випробувальний майданчик для нової технології. Таким чином, протягом 2017 року Telecom Italia підготує в Сан-Марино основну інфраструктуру для переходу на 5G", - йдеться у повідомленні.

Компанія також проводить випробування в італійських містах Мілан та Турин, але в Сан-Марино менше нормативних обмежень на використання радіочастот, ніж в Італії, що розширює можливості компанії.

Читайте також: Для гаджетів винайшли зарядку, якій не потрібна розетка

За словами технічного директора Telecom Italia Джованні Феріго, Європа відіграла головну роль у розвитку технології 2G, але потім поступилася азійським країнам у випадку 3G та США - із 4G.

"Разом з 5G ми маємо намір повернути Європі лідерство в створенні стандартів", - сказав він.

Мобільні оператори тестують технології 5G по всьому світу, найбільшу активність демонструють компанії в Південній Кореї, Китаї і США.

За оцінками Єврокомісії, яка в 2016 році оприлюднила стратегію розвитку 5G, економічні переваги від переходу на нове покоління мереж до 2025 року складуть 113 млрд євро. Створення інфраструктури для них в Європі потребуватиме вкладень у розмірі 56 млрд євро і забезпечить близько 2,3 млн нових робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-