Національні інформаційні системи: вірус Petya не вплинув на роботу сервісу

Національні інформаційні системи: вірус Petya не вплинув на роботу сервісу

Укрінформ
Генеральний директор Державного підприємства "Національні інформаційні системи" Станіслав Лур’є запевняє, що  вірус Petya не вплинув на роботу сервісу.

Про це він сказав під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вірус Petya.A. безпосередньо на бази даних  і працездатність сервісу, який надає Державне підприємство "Національні інформаційні системи" як адміністратор єдиних державних реєстрів, жодним чином не вплинув. Ми забезпечуємо повний комплекс дій щодо функціонування серверної частини реєстрів", - сказав він.

Водночас Лур'є додав, що у ДП "Національні інформаційні системи" готові і до повторної атаки вірусу з характеристиками Petya.A.

"Наші комп'ютери практично не постраждали, було декілька уражень, але завдяки грамотній організації і сигментації локальних мереж, поширення вірусу не відбулось... Ми повністю готові до повторної атаки", - сказав він.  

Читайте також: Новий вірус атакував уже 14 мільйонів смартфонів на Android

Наприкінці червня низка українських державних та приватних компаній були уражені вірусом Petya.A. У Національній поліції 28 червня повідомили, що  за фактами втручання в роботу комп'ютерних мереж розпочато 23 кримінальні провадження, а також зауважили, що виходячи з аналізу завантажувальної частини вірусу, можна з високим ступенем вірогідності стверджувати, що це нова модифікація трояна Petya.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-