Астрономи зафіксували дивний сигнал від близької до Сонця зірки

Астрономи зафіксували дивний сигнал від близької до Сонця зірки

Укрінформ
Астрономи зафіксували дивний сигнал від зірки Росс 128, яка розташовується на відстані 11 світлових років від Землі. Цей сигнал йде на більш високих частотах, ніж звичайний радіосигнал від зірки, і розповсюджується за всіма напрямками.

Його структура, сталість і нерухомість показують, що він не може походити від навколоземних супутників, повідомляє DT.UA з посиланням на портал "Популярна механіка".

"Дослідники відзначають, що сигнал від зірки не схожий на жоден спалах, який фіксувався досі, оскільки вся активність зірки йде на більш низьких висотах. На даний момент вчені припускають, що цей сигнал - ознака нового класу зоряного спалаху".

Читайте також: NASA показало світанок на Сатурні

Разом з тим, існують ще дві гіпотези, обидві з яких передбачають, що сигнал виходить не від Росс 128. За однією з версій, у зоні є ще одне джерело сигналу, наприклад, фонова зірка. За іншою, причина аномалії - це супутник на високій орбіті. Це може пояснити, чому сигнал не рухається (як було б у випадку супутника ближче до Землі), але ось його частоту не прояснює взагалі.

Фото: © spacetelescope.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-