3D тури й цифрові сервіси: у Сумах відбувся форум із представниками Google

3D тури й цифрові сервіси: у Сумах відбувся форум із представниками Google

Укрінформ
У Сумах пройшов форум "Google: "Цифрове перетворення Сумщини", під час якого обговорювалося питання підвищення присутності регіону на цифровій карті України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Присутність широкого кола зацікавлених осіб свідчить про готовність області працювати в напрямку цифрового перетворення, тож форум із залученням представників Google покликаний підняти тему промоції Сумщини як в Україні, так і у світі", - зазначив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.

За словами представника спільноти експертів Google в Україні Олега Костюкевича, упродовж трьох останніх років їм вдалося реалізувати 9 проектів у Львові, Рівному, Херсоні, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську, Кропивницькому, Черкасах, Вінниці.

Читайте також: В Україні запустили проект віртуальних відвідин суду

Переважно, це об’єкти туристичної привабливості, віртуальні екскурсії, 3D тури культурними, релігійними, промисловими об’єктами, проте є можливість створення платформи для інтерактивних петицій, промоцій інвестиційної привабливості тощо. Перш за все, зацікавлення викликають території, які опікуються своїм розвитком і прагнуть використовувати сучасні технології, адже потреба в оцифруванні послуг у різних сферах постійно зростає.

Учасники форуму  під час роботи у відповідних секціях дізналися докладніше, як користуватися новими цифровими інтерактивними сервісами у сфері бізнесу, екології, освіти, туризму та інвестицій.

У подальшому подібні семінари заплановані у Глухові, Ромнах, Путивлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-