Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про чверть мільярда, Іммануїла Канта та трішки про кібербезпеку

Про чверть мільярда, Іммануїла Канта та трішки про кібербезпеку

Блоги
Укрінформ
Мені як платнику податків це дуже цікаво - на які проекти будуть витрачені цих 250 млн

Я про це нещодавно вже писав, але якось не акцентовано: здається, чиновникам плювати слиною на справжню кібербезпеку країни. От реально, нас на повному серйозі держать за дурнів.

Що не бухтіли б, треба сказати багато розумніх слів про "важливість проблеми", про "приділяє багато уваги", "треба об'єднати зусилля", "сучасні загрози", виступити на кількох пафосних беззмістовних конференціях і всіляко робити вигляд, що державні інституції нібито активно "намагаються вирішити проблему", але "існують об'єктивні причини" та "не передбачено видатками державного бюджету".

А-а-а, ще можна написати Стратегію і Концепцію, типу ми ж не даремно тут у своїх кріслах сидимо, шось таки робимо. Ось вам папірці, читайте.

Що маємо по факту: після інцидентів з Держказначейством і Мініфіном хлопці отримали 80 лямів. На кібербезпеку.

Тепер ставки зросли: вже 250 лямів

На кібербезпеку, авжеж. 

Так а шо, атака ж була потужнішою, а шо ви хотіли.

У створенні реально діючої СИСТЕМИ (вибачте за капслок, але це дуже важливе слово) кіберзахисту ніхто не зацікавлений - немає особистого шкурного інтересу. 

Зараз конкретні люди під конкретні інциденти лобіюють конкретні гроші - і отримують їх.

У казках хепіендом завжди слугує весілля, хоча саме цікаве починається якраз після нього. 

Як були витрачені 80 млн Мінфіном & Детржказначейством, скільки (бюджетних і власних) коштів і на що витратило Прикарпаттяобленерго, на які проекти будуть витрачені цих 250 млн - мені як платнику податків це дуже цікаво. 

А вам?

А поки триває весела роздача наших грошей, цікаво б повангувати - хто ж буде наступним щасливим "захисником", і хто вже зараз радісно очікує нових кібератак.

А дешеві спекуляції на тему "прийняте рішення суттєво збільшити зарплати фахівцям з кібербезпеки" - вибачте, не вірю.

Так, і я, і багато колег наголошували, що зарплати є надзвичайно важливим і одним з головних питань залучення кваліфікованих фахівців з кібербезпеки - "інвестувати у людей, а не у залізо".

А нам пояснювали, що "штатний розклад", "тарифна сітка", "усі роблять важливу роботу, а не тільки певна група фахівців", "начальники будуть собі ставити більші надбавки, ніж виконавці" і все таке.

А тут - р-р-раз, і "прийняте рішення суттєво збільшити зарплати фахівцям з кібербезпеки".

Це нагадує одне місце з Михайла Булгакова у "Мастері і Маргариті", де Воланд стверджував, що Імануїл Кант "начисто разрушил все пять доказа­тельств, а затем, как бы в насмешку над самим собою, соорудил собственное шестое доказательство!"

Тож чекаємо на зарплатне диво.

Ну, і нових потужних і ду-у-уже небезпечних кібератак.

Адже це ж так вигідно....

Костянтин Корсун
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-