Кабмін зняв обмеження для розрахунків по мобільному

Кабмін зняв обмеження для розрахунків по мобільному

Укрінформ
Кабінет міністрів врегулював питання повернення абоненту невикористаних коштів, якщо оплата з мобільного була не пов'язана із оплатою послуг телекому.

Про це у Фейсбуці повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів з посиланням на постанову, ухвалену під час засідання Кабміну 4 липня. 

"Ринку мобільних платежів бути! Сьогодні уряд усунув важливий бар'єр, який стримував можливості розрахунків за допомогою мобільного телефону. Адже на послуги мобільного зв'язку нараховується пенсійний збір. Ось і треба було врегулювати механізм повернення цих коштів, якщо оплата з мобільного не пов'язана із оплатою послуг телекому. Відтепер ця перешкода усунена", - повідомив Кубів.

Читайте також: Уряд погодив виділення коштів на житло постраждалим жителям Балаклії

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, очікується, що в Україні за два роки після запровадження технології мобільних платежів приблизно 8 мільйонів українців будуть користуватися даними послугами, ринок мобільних платежів у перший рік після запровадження технології становитиме більше 600 млн доларів.

Наголошується, що на сьогодні Україна через існування даних бар'єрів дуже відстає від багатьох країн світу в питанні запровадження ринку мобільних платежів. Навіть в деяких найменш розвинених африканських країнах доля населення, що користується технологією мобільних платежів, перевищує 80%.

"Запровадження даної технології призводить до суттєвого зменшення готівкових платежів у економіці держави", - йдеться у пояснювальній записці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-