Безпілотний «Volvo» може об'їхати лося, але нездатен розпізнати кенгуру

Безпілотний «Volvo» може об'їхати лося, але нездатен розпізнати кенгуру

Укрінформ
Тестування в Австралії прототипа безпілотного автомобіля, який розробила компанія «Volvo», виявило, що розумна система ідентифікації великих тварин не змогла розпізнати кенгуру.

Про це повідомляє видання The Guardian.

«Результати тестування стали частиною розробки та перевірки бездротових технологій і, гадаю, проблему буде вирішено до того моменту, коли безпілотні авто стануть доступними у 2020 році. Будь-яка компанія, яка працюватиме над концепцією автономної машини, повинна буде робити таку саму розробку. Ми привезли наших інженерів до Австралії, щоб почати збирати дані про те, як тварини можуть рухатися і поводитися, щоб комп'ютери могли більше зрозуміти це», - прокоментував результати тестувань керуючий директор «Volvo Australia» Кевін МакКанн.

Проблему з кенгуру було виявлено під час випробувань у природному заповіднику в Канберрі. Справа в тому, що бортовий комп'ютер поки не може спрогнозувати місце розташування кенгуру через особливості пересувань останнього - тварина рухається ривками, і об'їхати її набагато складніше, ніж, приміром, лося, який крокує повільного і послідовно.

Читайте також: Японія працює над 3D-картами для безпілотних авто

В Австралії збиття автомобілями диких тварин надзвичайно розповсюджене, а відповідно до статистичних даних, 90% усіх випадків зіткнення транспортних засобів з тваринами - це зіткнення саме з кенгуру.

Разом з тим, попередні випробування підтвердили здатність системи виявлення тварин ідентифікувати та уникати оленів, лосів і карібу. Систему розпізнавання «Volvo» було розроблено у Швеції, де вона була випробувана в районах мешкання популяції лосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-