Внаслідок кібератаки держреєстри не постраждали - Держспецзв'язку

Внаслідок кібератаки держреєстри не постраждали - Держспецзв'язку

Укрінформ
Жоден з державних інтернет-ресурсів, які перебувають під захистом системи Держспецзв’язку, не постраждав.

Про це повідомила прес-служба Держспецзв'язку.

"Не зазнали ушкоджень чи інших несанкціонованих дій і електронні державні реєстри країни... Під керівництвом Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО Держспецзв’язку, Нацбанком, СБУ, Нацполіцією, іншими уповноваженими інституціями та експертами кібербезпеки на практиці відпрацьовано протокол швидкого реагування, завдяки чому вдалося зупинити поширення в державному секторі шкідливого програмного забезпечення з робочою назвою PetyaRansomware (Petya.А), за функціями подібного шифрувальникові WannaCry", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, у співпраці з міжнародними командами реагування на кіберінциденти нейтралізуються джерела кіберзагроз з-поза меж нашої країни. Окрім того, відбувається відновлення штатного функціонування ІТ-систем, які зазнали кібератак.

"Наразі вже відновлено роботу сайтів Кабінету Міністрів України, низки інших державних інституцій, доступ до яких був тимчасово обмежений", - зазначається у повідомленні.

Держспецзв’язку також звернулася до всіх суб’єктів критичної інфраструктури та особливо до установ державного сектору, з вимогою забезпечити кіберзахист ІТ-систем.

"Замовчування фактів кібератак і виявлених кіберінцидентів є неприпустимим! Своєчасна фіксація таких фактів, оперативний обмін інформацією про них і спільні зусилля в локалізації та протидії кібератакам – необхідні умови кіберзахисту кожного, а відтак і кібербезпеки всіх!" - зазначили у відомстві.

Як раніше повідомляло агентство, комп'ютерні мережі енергокомпанії «Київенерго», «Укртелекому», «Ощадбанку», «Нової пошти», а також багатьох інших компаній постраждали від хакерської атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-