У Миколаєві покажуть унікальну сонячну електростанцію

У Миколаєві покажуть унікальну сонячну електростанцію

Укрінформ
Форум-виставка "PRO ефективність" відкрилася у Миколаєві на головній площі міста - Соборній. Тут представлено сучасні досягнення підприємств в галузі сонячної енергетики та енергозберігаючих технологій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже показово, що форум "PRO ефективність" проходить у Миколаєві. Його мета - показати досягнення та види діяльності підприємств щодо реалізації проектів використання сонячної енергетики, енергозберігаючих технологій, альтернативної енергетики та їх використання в повсякденному житті. Я сподіваюсь, що ми зможемо проводити більше подібних заходів і залучати містян до новітніх технологій, які водночас і екологічні, i дешевші за традиційні», - сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Головний експонат виставки - динамічна сонячна електростанція потужністю 11,5 кВт/год. Вона представляє собою рухомий трекер, на якому розміщені сонячні панелі і обертається за сонцем, як соняшник. Також представлені твердопаливні котли різної потужності, терморегулятори, сонячні колектори, системи утеплення будівель, світлодіодна техніка для зовнішнього та внутрішнього освітлення, теплові насоси, вітряки і таке інше.

Варто зауважити, що форум зацікавив миколаївців, вже за кілька годин його відвідало чимало людей. Він триватиме протягом двох днів і супроводжуватиметься презентаціями, лекціями та показом кінофільмів про світові досягнення в галузі енергозбереження.

Фото: mkrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-