Кабмін розробляє нові норми для використання комп'ютерної техніки

Кабмін розробляє нові норми для використання комп'ютерної техніки

Укрінформ
Санітарні норми для використання комп’ютерної техніки в Україні застаріли і не враховують зміни в технічних характеристиках, що відбулися останнім часом.

Про це сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами одеської гімназії №2, повідомляє Урядовий портал.

«Зараз ми у Міністерстві спільно із МОЗ працюємо над зміною санітарних норм для використання комп’ютерної техніки в Україні. Вони застаріли, більшість характеристик техніки, що зумовлювали саме такі правила, змінилися. Чинні санітарні норми не сприяють ні освітньому прогресу, ні здоров’ю учнів – школярі просто розуміють їхню абсурдність і, зокрема, тому не виконують взагалі жодних правил у користуванні технікою», – пояснила Гриневич.

Вона підкреслила, що використання гаджетів та різноманітних освітніх аплікацій у школах також обмежені саме цими СанПіНами. «Як і друк якісно нових підручників, де ми маємо інші, але схожі по духу та старості вимоги», – додала міністр.

На зустрічі також йшлося про нерівність шкоди, яку може завдати той чи інший гаджет. Зокрема, наголошувалось, що телефон не повинен бути основним носієм навчальної інформації – замалий шрифт може зашкодити зору.

Як повідомлялося, упродовж 15-16 червня 2017 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич здійснює робочу поїздку в Одеську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-