Інженер створює робозвірів: мангусти, крокодили і видри вважають їх

Інженер створює робозвірів: мангусти, крокодили і видри вважають їх "за рідню"

Відео
Укрінформ
У натуралістів з'явилося нове зброю: роботи, які виглядають точно як дикі тварини. Волохаті, пернаті і лускаті роботи з вбудованими камерами втираються до звірів в довіру і дозволяють знімати.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Робить штучних звірів-шпигунів Джон Нолан, художник, який багато працював в Голлівуді і створив там не одного фантастичного монстра. У роботі з BBC Wild його головне завдання — вдале маскування. Всі рухи робозвірів повинні бути максимально схожі на рухи їх живих прототипів. Особливо це стосується соціальних тварин, у яких рухи тіла виражають емоції. Правильна моторика дозволила, наприклад, роботу-дикій собаці (точніше, цуценяти) влитися в компанію інших цуценят", - зазначається в публікації.

Людське око, звичайно, відрізнить електричного мангуста від цього, а от самим мангустам однаковісінько. У свою компанію робозвірів включили і дикі шакали, і мама-крокодил з крокодилятами, і видри, і тунець, і рачки-наутілуси, і пінгвіни.

За допомогою роботів-шпигунів операторам вдається наблизитися до диким і небезпечним тваринам неймовірно близько і зберегти самі інтимні моменти їх життя. Так, робот-крокодиленя зміг зняти вид розкритих щелеп турботливої «матері». А коли робот-мавпочка зламався, інші мавпи оплакували його так само, як своїх мертвих родичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-