Держдумі пропонують заборонити обхід інтернет-блокувань

Держдумі пропонують заборонити обхід інтернет-блокувань

Укрінформ
На розгляд Держдуми Росії внесли законопроект, що вводить заборону на використання технологій обходу блокувань сайтів.

Документ, підготований депутатами Максимом Кудрявцевим ("Єдина Росія"), Миколою Рижаком("Справедлива Росія") і Олександром Ющенком (КПРФ), розміщений у базі даних Держдуми.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що система блокувань, яка існує у Росії впродовж останніх кількох років, є "недостатньо ефективною". Ефективності блокувань, зокрема, заважає "можливість виявити посилання на заблоковані ресурси у результатах пошукових видач" та "можливість використати технології, що дають можливість отримати доступ до заблокованих інформаційних ресурсів".

Законопроект пропонує встановити заборону на використання на території РФ "інформаційно-телекомунікаційних мереж, інформаційних систем та програм для ЕОМ для отримання доступу до інформаційних ресурсів, у тому числі сайтів або сторінок сайтів у мережі Інтернет, доступ до яких на території РФ є обмеженим".

Російські депутати пропонують обмежувати доступ до "інформаційних ресурсів", які надають доступ до технологій щодо обходу блокувань. Пошукові системи, йдеться у законопроекті, зобов'язані будуть припиняти на території Росії видачу посилань на заблоковані у РФ інформаційні ресурси.

З-під дії законопроекту пропонується вивести "власників інформаційно-телекомунікаційних мереж, інформаційних систем або програм для ЕОМ, які можуть використовуватися на території РФ для обходу обмеження доступу", якщо можливість "обходу блокувань" вони надають лише своїм співробітникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-