Google випробував летючі вітрогенератори

Google випробував летючі вітрогенератори

Відео
Укрінформ
Підрозділ Google Makani провів випробування нового вітрогенератора, виконаного у вигляді кордового планера.

Це дозволить йому працювати на висоті, де постійно дме вітер, а значить і постійно виробляти струм, повідомляє Tehnot

"Планер-вітрогенератор буде працювати на висоті до 305 метрів. Він має розмах крила 25,9 метра і з’єднаний з землею тросом. Потужність її генераторів — 600 кВт",- йдеться у публікації.

Застосування вітрогенератора дозволить вирішити головну проблему будь вітроелектростанції — залежність від ландшафту, а отже, і швидкості вітру або його відсутності.

Важливо відзначити, що Google — не єдина компанія, яка займається такими проектами. В кінці квітня поточного року голландська компанія Ampyx Power зайнялася розробкою нового типу електростанцій, за вироблення електроенергії в яких будуть відповідати прив’язні безпілотні літальні апарати літакового типу. У 2018 році компанія планує показати прототип електростанції потужністю 250 кВт, а в 2020-му — представити першу систему потужністю 2 МВт.

Проект Ampyx Power представляє нові електростанції як невеликі платформи, до яких за допомогою висувного троса будуть прив’язуватися безпілотні апарати. Під час вітру ці безпілотники будуть злітати, причому чим сильніше будуть повітряні потоки, тим вище будуть підніматися апарати.

Набравши висоту, безпілотники будуть або облітати платформу по колу, або описувати вісімку. Одночасно апарати стануть підніматися і знижуватися, а трос при цьому буде витягатися з платформи і втягуватися назад. Барабан троса передбачається прикріпити до генератора. Таким чином втягування і витягування троса буде обертати барабан і приводити в дію генератор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-