Китайський батискаф здійснить іще п'ять занурень у Тихому океані

Китайський батискаф здійснить іще п'ять занурень у Тихому океані

Укрінформ
Завершивши днями п'ять занурень в Маріанській западині, китайський батискаф "Цзяолун" почав своє перше занурення в глибоководному жолобі Яп у Тихому океані в рамках третього етапу 38-ї китайської океанологічної експедиції.

Про це повідомляє Сіньхуа.

В жолобі Яп "Цзяолун" також зробить п'ять занурень, глибина першого занурення досягне 4100 м. Останнє занурення "Цзяолуна" в рамках цього етапу експедиції заплановане на 12 червня.

Очікується, що під час першого занурення в Яп буде перевірено стан роботи батискафа, всіх його технічних характеристик, виконане придонне спостереження, збір зразків води і, по можливості, - макробентосу, донних відкладень, гірських порід тощо.

З 2012 року "Цзяолун" здійснив 20 занурень у Маріанській западині. Наразі найглибше занурення батискаф "Цзяолун" здійснив у червні 2012 року, коли опустився на глибину 7062 м.

38-я китайська океанологічна експедиція стартувала 6 лютого 2017 року та проводиться у три етапи. На першому етапі наукові дослідження були проведені в північно-західній частині Індійського океану, на другому - в Південно-Китайському морі, а на третьому вони проходять в районі Маріанській западині та жолобі Яп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-