Хакери скористалися хакерськими програмами спецслужб - Бред Сміт

Хакери скористалися хакерськими програмами спецслужб - Бред Сміт

Укрінформ
Найбільша за останній час кібератака вірусу-здирника WannaCry пов'язана з крадіжкою даних про уразливості, які збирало американське Агентство національної безпеки.

Про це написав у своєму блозі президент Microsoft Бред Сміт, передає BBC.

"Раніше ми вже бачили, як дані про вразливості, які збирало ЦРУ, з'явилися на Wikileaks. Зараз вкрадені у АНБ дані про вразливість вдарили по користувачах по всьому світу", - йдеться у записі.

Якщо провести паралель із звичайною зброєю, то еквівалентним сценарієм у даному випадку стала б крадіжка ракет "Томагавк" у американської армії, вважає він.

"Неодноразово експлойти (програми, що використовують вразливість для зламу), що були в руках державних органів, потрапляли у відкритий доступ і завдавали масштабної шкоди", - додав глава компанії.

За його словами, влада повинна не "складувати" дані про вразливості, а передавати їх розробникам, щоб вони могли усувати ці уразливості і підвищувати безпеку комп'ютерних мереж.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня програма-вимагач WannaCry заблокувала десятки тисяч комп'ютерів по всьому світу. WannaCry шифрує файли, після чого їх стає неможливо використовувати. Хакери пропонують розшифрувати файли за певну суму в біткойнах.

Для атаки була використана модифікована програма EternalBlue, яку група хакерів The Shadow Brokers вкрала у хакерів з Equation Group.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-