Міністри фінансів G7 оголосили війну кіберзлочинності

Міністри фінансів G7 оголосили війну кіберзлочинності

Укрінформ
Зростаючу небезпеку для економіки становить кіберзлочинність, і боротьба з нею повинна мати пріоритетний характер.

Про це було заявлено в суботу, 13 травня, на зустрічі міністрів фінансів країн G7 в італійському місті Барі.

Як наголосив по закінченні зустрічі голова фінансового відомства Італії П'єр Карло Падоан, на ній досягнуто домовленості з багатьох питань, у тому числі про те, щоб вести боротьбу з кіберзлочинністю, що, на жаль, є вельми актуальним зараз".

Наразі експертам, що спеціалізуються на темі кіберзлочинності, доручено проаналізувати ситуацію, що складається, і зробити висновки про можливі загрози. Результати цієї роботи будуть оцінюватися на саміті глав держав і урядів країн "великої сімки" в червні 2017 року, зазначив Падоан.

Раніше в той же день поліцейська служба Євросоюзу повідомила про хакерську атаку "небувалого масштабу" комп'ютерні системи по всьому світу, що торкнулася близько 100 країн. В результаті стрімкого поширення вірусу постраждали тисячі адміністративних установ, підприємств та приватних осіб, особливо порушеними виявилися медустанови Великобританії.

Крім того, кібератак зазнали комп'ютерні системи німецького залізничного концерну Deutsche Bahn (DB), іспанської телекомунікаційної системи Telefonica, російських "Мегафона", МВС РФ, Слідчого комітету і РЖД. Також серйозно постраждали комп'ютерні системи в Індії.

Згідно із заявою глави центрального банку Італії Іньяціо Віско, поки немає ознак того, що глобальна кібератака справила вплив на фінансові інституції країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-