Папа Римський скликав астрофізиків, щоб розібратися в теорії Великого вибуху

Папа Римський скликав астрофізиків, щоб розібратися в теорії Великого вибуху

Укрінформ
У Ватикан запрошені провідні науковці, що вивчають астрономію і еволюцію Всесвіту, щоб посилити взаємозв'язок релігії та науки.

Про це повідомляє hi-news.

"Папа Римський Франциск сподівається з допомогою світил світової науки спробувати зрозуміти суть Великого вибуху і розібратися в ряді питань, що його цікавлять. Астрофізики з усього світу зберуться у Ватиканській обсерваторії, щоб обговорити чорні діри, гравітаційні хвилі і просторово-часові особливості. Конференція триватиме рівно тиждень і стане першим кроком Католицької церкви до зближення з світом науки", - зазначається в публікації.

Нагадаємо, ще в 2014 році папа Франциск заявив, що «Бог – не якийсь там маг з чарівною паличкою», а еволюція і Великий вибух цілком реальні.

Учасники конференції вшанують пам'ять бельгійського католицького священика і астронома Жоржа Леметра, що вніс величезний внесок у зближення церкви і науки в середині минулого століття. Ватиканській обсерваторії заснував папа Лев XIII в 1891 році, щоб виправити уявлення людей про те, що церква ворожа щодо науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-