Голландці розробили асфальт, що сам зростається і заряджає електрокари

Голландці розробили асфальт, що сам зростається і заряджає електрокари

Укрінформ
Розробники з Делфтського технологічного університету створили проект самовідновлюваного асфальту, в який вбудовані волокна із сталі і присутні особливі бактерії, здатні до відновлення невеликих тріщин в асфальті, перешкоджаючи збільшенню їх розміру.

Ще один побічний ефект такого покриття — здатність поповнювати заряд акумулятора електромобіля, поки той стоїть на світлофорі, передає Tehnot.

"Глава дослідницької групи Ерік Шланген зазначає, що поки цей проект не не реалізовується через безліч невирішених проблем. Серед них – ціна, яка вища на 25% навіть без урахування індукційної машини, що потрібна для запуску відновного процесу. При цьому зазначено, що нове покриття буде служити вдвічі довше за звичайне і значно знизить витрати на технічне обслуговування дороги", - йдеться в повідомленні.

Експерименти з таким покриттям проводяться з 2010 року, але коли воно з’явиться на дорогах – невідомо.

Також відзначимо, що після його впровадження творцям електрокарів доведеться перейти на новий тип зарядних пристроїв в автомобілях, що вимагатиме нових витрат і підвищення і без того чималої вартості автомобілів. Тому розробка голландців залишається більше фантастичною задумкою, ніж реальною розробкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-