Вінниця пропонує саудівському принцу зробити з мерії екобудівлю

Вінниця пропонує саудівському принцу зробити з мерії екобудівлю

Укрінформ
Вінницька міськрада пропонує принцу Саудівської Аравії Абдуллі Бін Фахад Бін Ялаві Аль Сауду, який відвідав місто з робочим візитом,  інвестувати кошти в перетворення будівлі мерії в екобудинок.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

«Це дуже цікавий проект, ми можемо його обговорити. Тут, в Україні, є наші партнери. Ми можемо зараз розглядати різні проекти і сподіваємось, що у нас усе вийде. Хочеться визначитися поки з одним проектом, взяти його та закінчити, а  потім можна говорити про подальшу співпрацю», - цитує відомство принца.

Зазначається, що принц зацікавився проектом перетворення адміністративного приміщення Вінницької міської ради на «екобудівлю». Цей проект довгий час обговорюється, оскільки для міста він занадто дороговартісний.

Окрім того, принцу презентували напрямки розбудови Вінниці, інвестиційний  потенціал міста, зокрема, проекти з енергоефективності, будівництва, розвитку комунікацій, а також торгівлі.

Як повідомляло агентство, компанія принца Садівської Аравії Абдулли Бін Фахад Бін Ялаві Аль Сауда ТОВ «Полaріснет» виграла обласний конкурс нa крaщий інвестиційний проект у сфері альтернативних джерел енергії й планує інвестувати 30 млн. євро у будівництво сонячних електростанцій на Вінниччині, що дозволить генерувaти 30 мВт екологічно-чистої електроенергії та створити до 100 робочих місць для технічного обслуговуючого персонaлу.

Фото: vmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-