Американські ВПС успішно завершили секретну місію космічного безпілотника

Американські ВПС успішно завершили секретну місію космічного безпілотника

Укрінформ
Військово-повітряні сили США у неділю здійснили успішне приземлення безпілотного космічного корабля X-37B, який виконував засекречену місію на орбіті протягом двох років.

Про це повідомляє Reuters.

"Експериментальний космічний літак X-37B приземлився в неділю в Космічному центрі NASA ім. Кеннеді у Флориді, завершивши секретну місію, яка тривала майже два роки", - йдеться в повідомленні із посиланням на офіційні джерела у ВПС.

Космічний безпілотник, який ззовні нагадує міні-шатл, був збудований компанією Boeing та запущений у травні 2015 року. Він має всього дев'ять метрів у довжину з розмахом крил приблизно 4,5 метри. У космос його вивів ракетоносій Atlas V.

Корабель X-37B є одним із двох комплексних експериментів американських ВПС у відкритому космосі. Він провів понад 700 днів на орбіті.

В американському військовому відомстві не розголошують деталі польоту. Зазначається лише, що це була четверта й найдовша місія в рамках засекреченої програми, яка проводиться під керівництвом Управління оперативних можливостей Військово-повітряних сил США. Вартість програми також не повідомляється.

Водночас, у неурядовій фундації "Безпечний світ", яка надає сприяння дослідженням мирного космосу, поінформували, що на борту X-37B була встановлена розвідувальна апаратура, яка під час польоту проходила випробування й тестування.

X-37B також відомий як Орбітальний тестовий корабель провів свій перший політ у квітні 2010 року і повернувся через вісім місяців. Друга місія почалася в березні 2011 року й тривала 15 місяців. Третій запуск був здійснений у грудні 2012 року, корабель повернувся через 22 місяці.

Тим часом, після успішно проведеного четвертого польоту, американські ВПС цього року планують здійснити п'ятий запуск X-37B з космодрому на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-