У США і Європі затримали майже 900 педофілів

У США і Європі затримали майже 900 педофілів

Укрінформ
Слідчі з європейських країн і США затримали сотні підозрюваних педофілів, ідентифікувавши при цьому в інтернеті майже 300 жертв затриманих.

Як повідомляє DW з посиланням на представників Європолу і ФБР, розслідування триває вже більше двох років і ще не завершене. Серед фігурантів справи також кілька десятків виробників дитячої порнографії. Загалом затримано близько 900 осіб.

Затримані спілкувалися на закритому інтернет-форумі, члени якого обмінювалися дитячими порноматеріалами. При цьому форум перебував у так званій Darknet - прихованій мережі, підключення якої можливе тільки через довірених учасників. Засновник та адміністратор мережі Playpen Стівен Чейс кілька днів тому був засуджений американським судом до 30 років тюремного ув'язнення. Після його арешту в грудні 2014 року були розпочаті розслідування щодо учасників приватної мережі.

Фахівці ФБР встановили хакерське програмне забезпечення, щоб отримати доступ до сайту і серверів мережі Playpen. В результаті поліцейським вдалося дістатися до відвідувачів сайту та отримати доступ до їх комп'ютерів. Слідчі проникли більш ніж у тисячу комп'ютерів, ідентифікувавши їх користувачів. Експерти із захисту даних розкритикували подібний хід розслідування, який, за деякими даними, був заснований на єдиному судовому рішенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-