Центри обробки даних Apple живитимуться від енергії хвиль та метану з ферм

Центри обробки даних Apple живитимуться від енергії хвиль та метану з ферм

Укрінформ
Apple при зведенні нових центрів обробки даних в Європі має намір розумно розпоряджатися енергетичними ресурсами. Компанія буде охолоджувати серверні системи рідиною, а виділяється ними теплова енергія не буде пропадати, а використовуватися для опалення.

Про це повідомляє Macdigger.

"Корпорація з Купертіно вирішила витратити близько $1,8 млрд на будівництво двох центрів обробки даних в Північній Європі: Данії та Ірландії. У першому випадку генерується серверним обладнанням тепло буде використовуватися для опалення навколишніх житлових будинків. Крім того, ЦОД буде використовувати для генерації електроенергії метан, що отримується при переробці відходів тваринницьких ферм, розташованих в Данії", - зазначається в публікації.

Крім метану, на виході ця технологія дозволяє отримати органічні добрива, які будуть повертатися фермерам, зайнятим рослинництвом. З локальної електромережі датський ЦОД компанії Apple не буде споживати жодного вата електроенергії.

Турбота про природу стала для американського гіганта важливою частиною політики розвитку. Усі дата-центри Apple в США, як і штаб-квартира компанії, використовують тільки поновлювані джерела енергії. В цілому по світу відсоток отримуваної з поновлюваних джерел електроенергії для центрів обробки даних не перевищує 96%, оскільки в деяких регіонах сервери Apple експлуатуються на сторонніх орендованих майданчиках.

Ірландський ЦОД компанії Apple буде живитися від систем, що генерують електроенергію за рахунок морських хвиль. Виробник iPhone також прагне повторно використовувати основну частину конструкційних матеріалів, що застосовуються для випуску власної продукції. Така політика повинна сприяти уповільненню виснаження світових природних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-