Китайська безпілотна вантажівка пройшла тести

Китайська безпілотна вантажівка пройшла тести

Укрінформ
Перша безпілотнай вантажівка китайського виробництва успішно пройшла тести, і тепер можна говорити про використання важкого безпілотного транспорту в КНР.

"Розумна вантажівка" від Першого автомобільного заводу "Цзефан" (FAW Jiefang) вміє розпізнавати перешкоди, знижувати швидкість, не об'їжджати перешкоди і після цього прискорюватися, передає Сіньхуа. Вона також реагує на сигнали світлофора, віддалені команди і за потреби перемикається на режим адаптивного круїз-контролю.

Ху Ханьцзе, головний менеджер компанії, зазначає, що FAW Jiefang вдалося налагодити співпрацю по всьому виробничому ланцюжку: від розробки, виробництва, реалізації і післяпродажного обслуговування. Кооперація з іншими компаніями всередині сектора дозволить швидше розвивати галузь "розумних автомобілів".

Як очікують, комерціалізація "розумних вантажівок" від FAW Jiefang може відбутися 2018 року.

Фахівці вважають, що майбутнє технологій автоматичного управління саме за вантажівками, оскільки водії важкого транспорту більш схильні до перевтоми при поїздках. Впровадження технологій безпілотного водіння вантажівки дозволить скоротити операційні витрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-