В Україні запрацював безкоштовний мобільний додаток для скарг громадян

В Україні запрацював безкоштовний мобільний додаток для скарг громадян

Укрінформ
У Києві сьогодні презентували безкоштовний мобільний додаток “Каратєль”, за допомогою якого українці можуть поскаржитися на правопорушення. 

Про це повідомив голова ГО "Фундація.101" Андрій Богданович під час презентації, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Хоча назва нашого проекту “Каратєль” є досить іронічною, але суть його серйозна. Ми створили сервіс, у якому можна допомогти через додаток у мобільному телефоні поскаржитись на майже будь-яке правопорушення - від ям на дорозі до грубості чиновників і  прострочених товарів у супермаркеті”, - сказав  Богданович.

Він пояснив, що для роботи з додатком людина, яка хоче поскаржитися, робить фото або відео інциденту, додає мінімальну інформацію, яка необхідна для розгляду цього звернення, і відправляє всю інформацію на мобільний додаток. Юристи сервісу опрацьовують усю інформацію і направляють звернення у відповідний орган влади. Супер швидкої реакції, на думку розробників, очікувати не слід, адже, за законодавством України, відповідь на звернення може надаватися протягом 30 днів. Проте, за словами Богдановича, всі відповіді і реакції на звернення будуть розміщатися на ресурсі мобільного додатку.

Як зазначив розробник, будь-яка скарга громадянина залишається анонімною, особисті дані користувача мобільного сервісу доступні лише обмеженому колу співробітників громадської організації «Фундація.101» і не фігурують у зверненнях до органів влади або приватних структур.

Богданович також зазначив, що наразі працює 2 юристи, проте зі збільшенням попиту кількість співробітників збільшиться. За його словами, на додатку вже зареєструвалося 100 осіб з 00.00 годин 20 квітня і залишили 23 скарги.

Проект «Каратєль» – це безкоштовний мобільний додаток, за допомогою якого можна поскаржитися на майже будь-яке правопорушення, як-то вимагання хабара, хамство, порушення правил паркування, продаж простроченого товару, куріння в закладах харчування, порушення благоустрою, яма на дорозі та ін. Мобільний додаток «Каратєль» можна безкоштовно завантажити на смартфон в Google Play і App Store.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-