Cadillac представив нову систему автопілота

Cadillac представив нову систему автопілота

Укрінформ
Американський автовиробник представив нову систему автономного водіння для автомобілів, яка не поступатиметься автопилоту від Tesla.

Про це повідомляє Naked Science.

"Нова система автоматичного водіння отримала назву Super Cruise. Багато виробників автомобілів в якийсь момент приходять до того, щоб почати створювати безпілотні машини. Tesla використовувала для цього комбінацію радари, камери і дані GPS, тоді як Nissan і Subaru бажають використовувати тільки стереокамери. Разом зі стандартним набором камер, радарів і GPS Super Cruise буде покладатися на базу даних карт LiDAR, які дозволять автомобілю бачити набагато далі й розрізняти більше предметів", - зазначається в публікації.

Незважаючи на те, що дані, отримані за допомогою технології LiDAR, об'єднані з інформацією від камер і радарів, встановлених навколо автомобіля, система явно сильно залежить від даних LiDAR. Super Cruise можна використовувати тільки на автомобільних дорогах, які вже були нанесені на карту, що сильно обмежує ефективність нової розробки. Таким чином, у місцях, де працює LiDAR, автопілот Cadillac зможе самостійно керувати кермом, газом і гальмом, тоді як в інших випадках він буде діяти в якості допоміжної системи для водіння на одній смузі.

Однією з найбільших проблем, пов'язаних з напівавтономними системами водіння, є втрата водієм уваги. Хоча автопілотні системи здатні обробляти дорогу більшу частину часу, виробники автопілотів кажуть, що водій повинен бути готовий взяти керування на себе у випадку надзвичайної ситуації.

Cadillac використовує невелику камеру, встановлену на кермі, і інфрачервоні лампи, щоб відстежувати положення голови водія, коли Super Cruise включений. Якщо система виявить, що водій відволікся від дороги, вона його сповістить або навіть призупинить автомобіль.

Система Super Cruise з'явиться на автомобілях Cadillac CT6 в 2018 році.

Super Cruise/©media.cadillac.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-