Шведська фірма вживила магнітні чіпи 150 співробітникам

Шведська фірма вживила магнітні чіпи 150 співробітникам

Фото
Укрінформ
Шведська компанія Epicenter, що керує офісною будівлею у Стокгольмі, пропонує компаніям-орендарям безкоштовно імплантувати своїм співробітникам чіпи в долоню.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Засновник і глава компанії Epicenter Патрік Местертон запевняє, що це неймовірно зручно, адже мікрочіп розміром із рисове зерно виконує роль звичної багатьом офісним працівникам магнітної карти. За її допомогою в бізнес-центрі можна відкривати електронні замки на дверях, платити за обід в кафе, користуватися копіювальним центром і багато іншого", - вказується в публікації.

Як зазначається, процедура схожа на звичайне щеплення в поліклініці. За допомогою спеціального шприца мікрочіп імплантується в кисть руки між великим і вказівним пальцем. Процедура займає лише кілька хвилин, включаючи дезінфекцію, а виконує її Йован Остерлунд з компанії Biohax. Чіпи використовують технологію NFC, як в безконтактних картах і смартфонах з функцією безконтактних платежів.

На процедуру вживляння мікрочіпів із задоволенням погодилися вже 150 людей, які працюють в офісах компанії Epicenter, незважаючи на те, що позбутися чіпа нелегко.

Чіп покаже роботодавцю, коли працівник приходить в офіс і коли йде додому, які кімнати він відвідує в будівлі і як часто, і навіть що він купує в кафе і автоматах. Звичайно, ті самі дані покажуть і корпоративні картки або смартфони, але при необхідності їх можна залишити в офісі або вдома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-