Україна й Данія підписали енергетичний меморандум

Україна й Данія підписали енергетичний меморандум

Фото
Укрінформ
У Данії українська делегація підписала Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики між двома країнами.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

“Як для України, так і Данії актуальним є питання досягнення більшої незалежності від традиційних джерел енергії. Для нас особливо корисним буде досвід Данії, яка вже у 2015 році досягла мети свого Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, а саме – 30% відновлюваної енергії у кінцевому енергоспоживанні країни”, - прокоментував підписання меморандуму голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що на сьогодні Данія є одним із світових лідерів за обсягом електрогенерації з енергії вітру.

Мета меморандуму - зміцнити співпрацю України та Данії у сферах зменшення споживання традиційних енергоресурсів та розвитку ринку відновлюваних джерел енергії.

За умовами меморандуму, сторони будуть обмінюватися інформацією щодо національних стратегій у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також працюватимуть над реалізацією інвестиційних проектів у цих сферах.

Крім того, особливу увагу буде приділено обміну знаннями щодо забезпечення сталої роботи енергосистеми при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел.

Загалом, імплементація меморандуму сприятиме удосконаленню українського законодавства та покращенню бізнес-клімату у сфері впровадження проектів з енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії.

“Важливо, що Данія – є одним з членів-засновників Північної екологічної фінансової корпорації NEFCO, яка працює в Україні та фінансує низку важливих муніципальних проектів з енергоефективності. Тому налагодження довірливих двосторонніх відносин з країнами-членами NEFCO стане плацдармом для посилення співпраці з NEFCO в цілому”, - наголосив Савчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-