На Харківщині дрони відправили стежити за ЛЕП

На Харківщині дрони відправили стежити за ЛЕП

Укрінформ
Безпілотні літальні апарати почали застосовувати в АК "Харківобленерго" для спостереження за електричними мережами з метою їх збереження.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Управління інформаційної політики і роботи з споживачами АК "Харківобленерго" Володимир Скічко.

"На сьогодні відразу три дрони з відеокамерами на борту здійснюють організований службою охорони моніторинг електромереж із висоти 200-300 метрів і площею огляду в 10 км. Групи швидкого реагування, створені у кожному з районів Харківської області, відразу виїжджають на місце НП за відеосигналом, прийнятим із дронов, і вживають заходи щодо зловмисників, будь то любителі зливати трансформаторне масло або знімати дроти ліній електропередач", - зазначив Скічко.

За його словами, дрони придбані за кошти АК "Харківобленерго"

"Встановлені на них відеокамери - високої розподільчої здатності, фіксують найменші деталі, чіткий сигнал, що архівується. Дрони не чутні в польоті, і злодії навіть не здогадуються, що їх "засікли" з повітря. Також для дронов немає проблеми бездоріжжя, як, наприклад, для відомчих автомобілів охорони, їм не потрібне пальне, достатньо акумуляторної зарядки. А головне, на сьогодні в місцях їх патрулювання взагалі не стало правопорушень. Число дронов буде збільшено, адже масштаб електромереж регіону дорівнює довжині екватора: 40 тис. км", - додав Скічко.

За його словами, у 2016 року збиток АК "Харківобленерго" від розкрадань на електромережах перевищив 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-