Китай може розробити новий суперкомп'ютер - з ексафлопсною потужністю

Китай може розробити новий суперкомп'ютер - з ексафлопсною потужністю

Укрінформ
До 2020 року Китай може розробити перший суперкомп'ютер нового покоління, який буде здатний виконувати мільярд мільярдів (ексафлопс) операцій в секунду.

Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на заяву китайські дослідників.

Державний центр суперкомп'ютерних обчислень у східнокитайському місті Усі наразі розробляє прототип суперпотужної обчислювальної машини на базі суперкомп'ютера "Шеньвей Тайху чжигуан" (Sunway TaihuLight).

За словами начальника центру Ян Гуанвеня, міжнародна конкуренція в області розробки ексафлопсного суперкомп'ютера зростає, свої дослідницькі програми активно просувають Китай, США, Євросоюз і Японія.

Китай включив програму розробки суперкомп'ютера з ексафлопсною продуктивністю в 13-й п'ятирічний план економічного і соціального розвитку країни (2016-2020 рр.), сказав Ян Гуанвень, зазначивши, що творці китайських суперкомп'ютерів "Шэньвей", "Шугуан" і "Тяньхе" також працюють над їх оновленням.

Суперкомп'ютер Sunway TaihuLight, встановлений у Державному центрі суперкомп'ютерних обчислень в місті Усі, отримав титул найшвидшої обчислювальної машини в світі і здобув премію Гордона Белла за видатні досягнення в галузі суперкомп'ютерів, зазначає видання.

Нині Sunway TaihuLight підтримує виконання різних завдань і обслуговує близько 100 клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-