Борис Джонсон звинувачує Google в бездіяльності щодо тероризму

Борис Джонсон звинувачує Google в бездіяльності щодо тероризму

Укрінформ
Глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон розкритикував компанію Google, а також інших потужних інтернет-гігантів за те, що вони не можуть видалити веб-сайти джихадистів.

Про це він розповів в інтерв’ю The Sunday Times.

"Я страшенно злий через це. Це огидно. Їм необхідно припинити заробляти гроші на грубому насильницькому матеріалі", - сказав глава МЗС Британії.

Зокрема, Джонсон засудив той факт, що, за його словами, інтернет-компанії заробляють гроші на рекламних оголошеннях, які вони транслюють поряд з екстремістськими відео.

Глава британської дипломатії також звинуватив інтернет-компанії в тому, що вони не видаляють зі своїх ресурсів терористичну пропаганду та тренувальні матеріали терористів попри те, що компаніям повідомляють про зазначені відеофайли.

"Їм (інтернет-компаніям – ред.) необхідно розробляти нові системи та алгоритми, щоб виявляти ці (екстремістські – ред.) речі й видаляти їх. Вони (інтернет-компанії – ред.) не діють, коли їм сповіщають про це (екстремістські відео – ред.)", - зауважив Джонсон.

Критика міністра спричинена тим, що, як відомо, компанія Google зіткнулася з перспективою зниження плати великим рекламодавцям за екстремістський контент на своєму відео-сайті YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-